“Ik weet niet of ik bij u moet zijn?” start vaak een telefoongesprek aan de andere kant van de lijn vertelt Patricia opgewekt. Patricia Hogerwerf is een van de medewerkers klanteninformatie van het hoogheemraadschap. Het eerste aanspreekpunt voor veel mensen die contact zoeken met het hoogheemraadschap. 

Collega Patricia Hogerwerf achter een beeldscherm

“Het is heel divers wat we aan de telefoon krijgen. Wat binnen het hoogheemraadschap speelt moeten we van alles een klein beetje weten. Eigenlijk van alle afdelingen binnen het hoogheemraadschap, dan weten we naar wie wij door kunnen verbinden”, geeft Patricia aan.
Vragen zoals mijn buurman heeft hoogwater en bij mij is het laag water, dan vermoed ik dat er een duiker verstopt is, en dan weet ik wie ik daarvoor moet hebben. Vragen over subsidie voor groene en blauwe daken. Een sloot die gebaggerd moet worden. Vragen over verschillende vergunningaanvragen zijn mij niet onbekend. Over schouwbrieven krijg ik ook vragen, het is niet altijd voor iedereen even duidelijk. Eigenlijk vragen over zo’n beetje alles. Vaak moet ik doorvragen”. Patricia geeft aan dat zij het belangrijk vindt om snel de juiste persoon binnen het hoogheemraadschap te pakken te krijgen zodat de klant zo goed mogelijk geholpen wordt. “Het komt wel eens voor dat ze niet bij ons moeten zijn, maar bij het drinkwaterbedrijf wanneer er geen water uit de kraan komt. Dan verwijs ik de persoon door. Ook krijgen we wel eens telefoontje over een dode vis of zwaan in het water. Eigenlijk hoort zo’n vraag niet bij ons, maar ik neem het toch aan en bel vervolgens de dierenambulance, het is een kleine moeite” vervolgt Patricia. 

Wat Patricia opvalt is dat het werk ook weersafhankelijk is. “Wanneer het hard regent krijgen we veel hoogwaterpeil meldingen. Is het droog en warm, krijgen we overwegend veel blauwalg meldingen. Is het droog weer en stabiel, dan krijg ik bijna geen meldingen. Ik hoef maar naar buiten te kijken en dan heb ik al een idee wat voor dag het zal worden”, eindigt Patricia lachend.